Waar was ik? Wat is er allemaal gebeurd?

Hallo, hier ben ik met een nieuw artikel, na 3 maanden ongeveer. Het heeft een lange tijd stilgelegen hier en dat is makkelijk te verklaren. Als eerst school, heb het druk gehad, zoals altijd. Ten tweede, geen inspiratie. Ik wilde wel iets schrijven, maar wist nooit wat. Mijn gedachte is ook, altijd hetzelfde verhaaltje: hoe het met me gaat, is ook saai, zowel voor jou als lezer als voor mij. Daarom dacht ik, ik kan beter niets plaatsen dan dingen plaatsen waar ik niet achter sta.

Ik ga even een update geven van wat er allemaal gebeurd is sinds maart. De laatste keer dat ik een artikel geplaatst heb.

Als eerst, in het nieuwe jaar ben ik meer beginnen te gaan lezen. Ik heb voor mezelf een doel gesteld om 12 boeken te lezen in 2021, ik heb ondertussen als 7 boeken gelezen, dus ik ben al goed bezig. Momenteel ben ik al bezig in mijn achtste boek en liggen er nog een paar nieuwe klaar. Je kan mijn leesavonturen volgen op goodreads en tiktok (lunas_bookshelf). Ik raad het echt aan om te lezen, het is iets anders dan altijd voor je laptop, tv of gsm te zitten. Je kan elk moment van de dag lezen en waar je het beste zit.

Iets heel leuk dat na een aantal jaar ook eindelijk mocht. Mijn blokjes mochten er eindelijk af, ik heb ze 2,5 jaar gehad. Ik was er zeer blij dat ik ervan af was.

Wat ik nog gedaan heb is een tripje naar Oostende geboekt met vriendinnen. We wilde graag iets doen deze vakantie dus gaan we naar de zee. Kijk er erg naar uit, het gaat hopelijk een fijne trip worden met veel lachten en zon. Als je leuke dingen weet die je kan doen daar, laat het zeker weten!

In april is het natuurlijk paasvakantie geweest. Ik heb niet niks gedaan natuurlijk, in de eerste plaats wat afgesproken en ook gelezen. De eerste week heb ik iets leuk gedaan, de plaats waar ik ga klimmen organiseren ze klimkampen voor kleine kinderen. Hier was ik dan van maandag tot vrijdag van 10 kindjes een begleidster. Het was een heel fijn om te doen, dat ik deze zomer het terug ga doen 2 weekjes.

Wat ik in de paasvakantie ook gedaan heb is ringen gemaakt, met klei. Je zag heel veel op tiktok mensen ringen maken met polymer klei en ik wilde dat ook proberen. Heb dan klei gekocht en ben ringen beginnen maken. Soms mislukte het eens, dat ze kapot gingen of toch niet pasten. Maar het is een leuke activiteit om te doen. Hieronder een foto van een paar ringen die ik zoal gemaakt.

In de maand mei ben ik met mijn ouders en vrienden naar Barcelona geweest, voor drie daagjes. Het deed goed om zo eens weg te zijn van huis. We hebben ons ook moeten laten testen voordat we mochten vertrekken en we hebben ons gehouden aan de regels die er toen waren. Ik heb nog een paar foto’s, die zie je hieronder.

We hebben dit schooljaar weer veel halftijds moeten gaan. Vanaf april/mei zijn we terug volledig naar school moeten gaan. Dit was weer een hele aanpassingen voor mij en andere leerlingen. Zelf heb ik het hier best moeilijk mee, want ik kreeg meer stress en de examens die er ook nog aankwamen gaven ook nog eens stress. We zaten terug met de gehele klas samen, dat was heel vreemd, omdat ervoor met de helft samen zaten dus was het veel rustiger. Ik moest voor de klas een presentatie doen, ik had hier zeer veel stress voor omdat het voor de hele klas was. Gelukkig is het allemaal nog goed gegaan en een goed punt gekregen. Klasgenoten zeiden ook dat ik het goed gedaan had ondanks de stress, dus dat is altijd fijn om te horen.

Mei is niet een maand als een anders. Deze maand ben ik 18 geworden, op 18 mei. Met corona konden we natuurlijk niet veel doen jammer genoeg. Heb het wel een beetje kunnen vieren met vriendinnen gelukkig. Ik ben ook nog met mijn ouders en een goede vriend naar de Ardennen geweest. We zijn naar het Adventure park gegaan en dit was echt heel erg leuk om te doen. Hopelijk volgend jaar een nog betere verjaardag.

De maand juni is een drukke maand. Mijn oma en opa gaan dan naar Nieuwpoort, dus zijn we ook eens gegaan in het weekend. Het is wel altijd leuk om te gaan, het is toch een soort van mini-vakantie gevoel dan. Niet alleen Nieuwpoort is in juni, maar ook de laatste examens voor de zomervakantie. Ik had deze examens best veel stress, grotendeels ook omdat het nu veel leerstof was, van januari tot juni. Ik ben er gelukkig door dit schooljaar en ben tevreden met mijn rapport dat ik ook gekregen heb. In september kan ik starten in zesde jaar, mijn laatste jaar voordat ik ga verder studeren.

Ik had mezelf ingeschreven op de reservelijst om een vaccin te krijgen voor corona. 30 juni was het zover, kreeg ik een berichtje en mocht ik me laten gaan vaccineren. Ik raad iedereen aan om zich daar toch in te schrijven en zeker je te laten vaccineren. Al doe je het niet voor jezelf, doe het voor een ander.

Dan kom ik bij het laatste, het is nu zomervakantie! Ik moet me even niet druk maken over testen/taken/punten. Het is nu tijd om te genieten en hopelijk een fijne zomervakantie te hebben.

Ik wens iedereen een fijne zomervakantie toe! Het was fijn om nog eens een artikel te schrijven, hopelijk ben ik snel terug met een nieuw artikel.

Luna x

Geef een antwoord