2020 wat een jaar

Mijn jaarlijkse artikel, een jaaroverzicht. Al sinds ik mijn blog heb, schrijf ik op het einde van het jaar een overzicht van hoe het afgelopen jaar was. Zelf vind ik het fijn dat ik artikels kan terug lezen over hoe 2019, 2018 en 2016 al geweest zijn. (In 2017 heb ik geen artikel geschreven). Voor het jaar 2020 is het niets anders, dus laat ik maar eens terugblikken op 2020.

2020 was gelijk niet goed begonnen voor mij, aangezien ik in december gevallen was bij het klimmen en daarbij mijn voorste kruisband afscheurde en ik geopereerd moest worden. Dit is 17 januari dan gebeurd en ik mocht 9 maanden lang niet klimmen. Het was niet gemakkelijk, ik heb een paar momenten gehad dat ik het zeer moeilijk had. Maar ik mag me geluk prijzen met mijn ouders die er altijd voor me zijn. In september mocht ik dan terug beginnen met klimmen maar nog niet alles. Jammer genoeg heeft dit niet heel lang geduurd want de klimzalen moesten terug sluiten wegens corona. Tot nu heb ik weer al even niet geklommen en ik mis het enorm!

Ik ben in de kerstvakantie ook van richting veranderd, ik deed wetenschappen, maar hier had ik moeilijkheden, dus ben ik naar humane gegaan. Het was in het begin niet simpel omdat ik wetenschappen wel echt interessant vond. Achteraf gezien heb ik een goede keuze gemaakt en interesseert dit me ook zeker wel.

In februari was het wat beter want ik ben naar de Jonas Brothers geweest. Was een leuk concert maar natuurlijk niet zo goed als dat van Shawn ;). Het was een leuke ervaring, en zal het niet vergeten. Hieronder nog even een foto.

Nog geen maand later moesten we in lockdown door corona. De cijfers stegen en iedereen moest thuis blijven, we mochten niet naar school gaan voor een zeer lange tijd, we deden aan afstandsonderwijs. We hebben 2 keer geen examens gehad. Het voelde allemaal heel ongewoon aan, het klopte niet.

Dat we thuis moesten blijven was in het begin wel heel gek. Als ik erop terug kijk, kan ik wel zeggen dat het me goed heeft gedaan. De manier van werken voor school beviel me wel. Zelf als persoon ben ik goed uit de lockdown gekomen, ik voelde me veel zelfzekerder dan eerst. Ik heb tijdens de lockdown ook mijn mindere momenten gehad uiteraard. Ik denk dat ik enorm veel geleerd heb hiervan.

In de lockdown heb ik ook iets gedaan wat ik al even wilden doen en dat was mijn haar verven. Ik heb mijn haar roze geverfd. Nog altijd geen spijt van gehad, ik zou het zo terug doen. Hieronder even een foto met mijn net geverfd haar.

In 2020 ben ik 17 jaar oud geworden, het was anders dan anders. Je kon natuurlijk geen feestje vieren, maar vond het ook wel leuk hoe het was. Mijn mama had een ijstaart meegenomen, die zeer lekker was. Mijn oma en opa waren langs gekomen om me een fijne verjaardag te wensen en dat was meer dan genoeg.

Op 1 juli ben ik geopereerd geweest aan mijn kaak. Dit was geen pretje dat zeg ik je eerlijk. Ik mocht 6 weken lang niet bijten dus alles moest zacht en vloeibaar zijn voor mij. Het was niet altijd fijn als we bijvoorbeeld een bbq hadden ik kon geen lekker stuk kip eten. Mijn kaken waren helemaal opgezwollen, ik moest steeds ijs leggen en dan ging de zwelling wel redelijk snel weg. Gelukkig is alles goed verlopen ik kan terug bijten en soms heb ik er wel last van maar dat is gelukkig niet altijd.

Ik ben samen met mijn ouders even weg geweest in de zomervakantie. We waren het thuis zitten beu dus zijn we naar Frankrijk gegaan. Het was in de champagnestreek. Het was leuk om te zien, we hebben twee rondleidingen gehad in een champagnehuis. Ik heb ook een aantal polaroid foto’s gemaakt, die zie je hieronder.

In december is Shawn zijn nieuwe album uitgekomen, en dit heeft 2020 ook weer wat beter gemaakt. Als je de tijd hebt ga zeker eens luisteren, het is echt super goed. Hij heeft ook een documentaire gemaakt, deze heb ik ook gekeken, het was zo emotioneel en mooi om te zien. Ik kon mijn artikel niet afsluiten zonder Shawn genoemd te hebben natuurlijk.

Ik wens iedereen een fijne nieuwjaar! Hopelijk is 2021 een beter jaar!

luna xoxo

Geef een antwoord