Must-see films en series

Het is vakantie dus hebben we wat tijd om films en series te gaan kijken, maar dan heb je misschien het probleem welke? Ik heb voor jullie een kleine lijst met goede series en films om te kijken. Benieuwd? Lees dan snel verder!

films

Adrift, dit was zo een mooie film! De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt het zo mooi en emotioneel. Het gaat Tami en Richard die met zeilboor naar California gaan reizen, maar op weg naar daar gebeurt er iets verschrikkelijk en komen ze terecht in een storm. Voor de trailer klik je op de titel.

Love, Rosie, ook weer zo een mooie film. Het gaat dus over beste vrienden Rosie en Alex, ze leiden ieder hun eigen weg, maar in ieder van hun verhaal is er nog één ding dat ontbreekt.

Call Me By Your Name, het is een verhaal over Elio en Oliver. Elio verblijft in Italië bij zijn ouders en brengt zijn tijd door met lezen, zwemmen in de rivier en muziek. Oliver komt naar hun gezin en word de assistent van Elio zijn vader. Er zit tussen beide een bepaalde spanning die alsmaar intenser word.

Dumplin’, de betekenis achter het verhaal is heel mooi. Het gaat over een meisje, Willowdean, ze is de dochter van een bekende moeder die schoonheidswedstrijden deed en nu organiseert. Ze besluit om zelf eens mee te doen met zo een wedstrijd om te laten zien dat iedereen er mag zijn.

series

Sex Education, is ondertussen een populaire serie, de meeste kennen het al maar toch wilde ik het benoemen. Deze serie is gewoon geweldig! Mocht je het nog niet kennen, het gaat over Otis en zijn moeder die een sekstherapeute, als je een vraag hebt weet Otis het antwoord er meestel wel op. Meave besluit om samen met Otis een sekstherapieparktijk op te richtte op school, zodat leerlingen vragen kunnen stellen aan Otis.

When They See Us, dit is een miniserie gebaseerd op waargebeurde feiten. Ik moet wel zeggen, het is geen lachtertje, het kan voor sommige mensen best heftig zijn. Het verhaal gaat over de gebeurtenis in 1989, 5 gekleurde jongens worden beschuldigd van een misdrijf in Central Park. De jongens waren tussen de 14 en 16 jaar oud. Ze werden gedwongen om te bekennen dat zij met 5 dit misdrijf in Central Park gepleegd hebben.

On My Block, het gaat over 4 vrienden in de ruige buurt van Los Angeles. Hun vriendschap word op de proef gesteld. Veel kan ik er niet over uitleggen, ik zou de serie gewoon kijken.

Trinkets, in deze misschien iets minder bekende serie gaat over 3 meisjes die stelen. Ieder hebben ze hun eigen verhaal en leren ze elkaar beter kennen.

The Vampire Diaries, hoe kon ik deze niet in de lijst plaatsen. Mijn favoriete serie, het gaat over Elena die haar ouders verloren heeft en de eerste dag op school leert ze Stefan kennen en later ook zijn broer Damon. Maar voor welke broer gaat ze?

Zo dat waren de series en films die ik jullie kan aanraden. Hopelijk hebben jullie nu wat te doen tijdens deze vakantie of op een gewone basis.

Luna xo

de foto’s hebben ik opgezocht en zijn dus niet van mijzelf

Geef een antwoord