Kopenhagen – Travel diary #4

Het is weer eens tijd voor een Travel Diary. Zoals jullie misschien wel weten ben ik naar Kopenhagen geweest. Ik heb hier foto’s gemaakt en leuke dingen gedaan. Ik ga jullie meenemen in mijn vakantie naar Kopenhagen. Laten we beginnen!

Wij zijn op maandag 12 augustus in de ochtend naar Zaventem gegaan. We stegen op om half 10 en zijn we zijn om 11u05 aangekomen in Kopenhagen. Het was geen lange vlucht, we zijn heel vlot daar geraakt. Toen we aankwamen op de luchthaven in Kopenhagen moesten we naar ons appartement geraken. Mijn mama had gebeld naar de verhuurder en hij zei hoe we daar moesten geraken. Voordat we naar het appartement gingen wilden we eerst nog iets eten. We waren met de metro in Norreport aangekomen en hier waren twee hallen met allemaal plaatsen waar je iets kon nemen om te eten. Dus mijn mama en ik gingen op zoek naar iets en mijn papa ging ergens zitten aan een picknickbank.

Na even rondkijken hadden we iets gevonden, ze hadden hier een aantal dingen die je kon nemen om te eten. Ik zelf had een acai bowl genomen, deze was niet zo heel erg groot want dit was ook de eerste keer dat ik het ging eten. Ik vond het best wel lekker, er zaten ook stukjes fruit op en samen met het roze dat je ziet was het echt wel lekker. Mijn mama en papa hadden twee bakjes met eten. Eentje waren noodles en een salade, deze waren niet zo lekker want er zat koriander in. Dit is iets wat je lust of niet en wij lusten het niet. 

Het was ondertussen 12u door dus vertrokken we naar het appartement. De eigenaar stond er te wachten met de sleutel. We gingen naar binnen en kregen eerst even wat uitleg over een aantal dingen. Nadat de eigenaar weg was gingen we ons wat installeren. Ik deed ook gelijk iets anders aan want ik had het best warm. Aangezien er niets in huis was gingen mijn mama en ik even naar de winkel in de buurt om wat drinken te halen. 

De eerste dag hebben we niet zo heel erg veel gedaan. We waren best moe dus hebben we het rustig gehouden. De eerste avond dat we zijn gaan uiteten was het beste restaurant. Dit was in de Union Kitchen, het is in de buurt van Nyhaven. Je kon hier een aantal gerechtjes nemen en ze dan delen met elkaar (tapas). Wij hadden voor ons 3 in totaal 7 gerechtjes genomen en dit was genoeg.

Na het eten wilde ik nog wel een dessert hebben dus heb ik een cheesecake genomen en ik zeg je dat deze zo lekker was. Mijn mama en papa hadden een warme bosvruchten crumble met een bolletje ijs.

Nadat we gegeten waren zijn we even gaan wandelen aan de haven. Deze lag een straat naast de straat waar we gegeten hadden. Het zag er heel erg leuk uit met de gekleurde huisjes en bootjes. Als je in Kopenhagen bent moet je hier zeker eens naartoe gaan.

De tweede dag was het niet zo een heel goed weer. Het was de ene moment aan het regen en de andere moment was het even droog. Omdat we redelijk laat wakker waren en we ook nog geen ontbijt hadden in huis moesten we iets gaan zoeken. Mijn mama had dan een winkelcentrum gevonden en dus zijn we hier naartoe gegaan om te winkelen en wat te eten. Op de bovenste verdieping waren een aantal dingen om te eten. Wij hadden dan gekozen voor smørrebrød. Heel eerlijk, dit was ons ding toch niet zo. Het is iets typisch van daar dus we vonden wel dat we dat moesten proberen. Hieronder zie je wat wij hadden:

In het winkelcentrum zelf hebben we wat rondgewandeld maar we hebben niets gekocht die dag. Op een verdieping zat ook een zaak die gebakjes verkochten, dus hebben we hier een koffie gedronken en ik had een chocolade cake gegeten. 

Na dit winkelcentrum zijn we ook nog naar een andere winkelcentrum gegaan. De winkels in dit winkelcentrum waren de duurdere zoals: Burberry, Tiffany & Co, Off White, Balenciaga en nog veel meer van deze merken. Het was wel eens leuk om er door te lopen en weg te dromen over de dingen die ik wel graag zou willen. Helemaal bovenaan op de rooftop waren er restaurants en bars om te eten en te drinken. Eerst hadden we er iets gedronken en we hebben er in een restaurant iets gegeten. Dit was niet het beste dat we gegeten hadden. Ik had een pasta bolognaise, mijn mama een pasta carbonara en mijn papa een vegetarische pizza. Ik zou het niet echt aanraden om iets te gaan eten. 

De derde dag was alweer de voorlaatste dag voor ons. Deze dag zijn we wat meer plaatsen gaan bezoeken. Ik had dus ook de camera meegenomen om wat foto’s te nemen. Als eerst zijn we naar het strand gegaan. Het was wat bewolkt dus er waren niet zo heel erg veel mensen. Zelf vind ik wel dat het er zo mooi uitzag met de wolken boven het water. 

Hierna was het al wat later en we hadden honger. Het was ondertussen al wel middag dus we gingen naar Norreport. We zijn op zoek gegaan in die twee hallen met allemaal zaken voor iets te eten. Mijn papa had een beyond burger bij Surf Shack by Souls. Mijn mama en ik hadden 4 empanadas gegeten. Dit was ook heel erg lekker! 

Nadat we gegeten hadden zijn we naar een park gegaan. Hier staan op de grond allemaal strepen. Ziet er heel erg speciaal uit. Hier hebben we dan nog wat even rondgewandeld.

Hierna zijn we terug naar het appartement gegaan. Rond 19u zijn we terug naar het centrum gegaan opzoek naar een restaurant om te eten. Toen we in het centrum aankwamen was er ook een optreden bezig voor pride week. Want toen we in Kopenhagen waren was het namelijk pride week en alles stond in teken hiervan. Overal zag je regenboog kleuren dit zag er echt heel erg leuk uit. 

Maar dus, na een heel lange tijd hadden we wat gevonden om te eten. Het was een restaurant  wat meer afgelegen. Ik had er een hamburger genomen maar het probleem was dat ik het niet zo goed kon eten omdat ik mijn mond niet volledig open kon doen. 

Nadat we gegeten hadden zijn we terug naar het appartement gegaan en zijn we op tijd gaan slapen want we moesten de volgende ochtend op tijd opstaan.

De vierde en laatste dag in Kopenhagen. In de ochtend hadden we onze koffers ingepakt en zijn we deze naar het station gaan doen en hebben we ze daar opgeborgen zodat we in het centrum konden rondlopen zonder koffers. 

We hadden wel zin in iets te drinken dus zijn we naar het Espresso House gegaan. Dit was iets van daar vermoed ik. Je zag het er op bijna elke hoek van de straat. We hebben hier alle drie een latte gedronken en ik had nog een muffin gegeten. 

Het was onze laatste dag dus gingen we niet zo veel meer doen. We hebben in de winkelstraat wat rondgewandeld en in wat winkels binnen gegaan. Ik heb een aantal dingen gekocht deze afgelopen dagen, maar dit laat ik zien in een apart artikel. 

Iets na de middag besloten we om naar het Hard Rock Café te gaan. De mensen die hier werken zijn zo vriendelijk! We hadden echt een heel erg vriendelijke man die ons bediende. We hadden hier een portie nachos besteld en nog een schotel met verschillende hapjes op. Hier hebben we lekker van gegeten en hierna zaten we ook goed vol. We besloten na het eten om naar het station te gaan en daarna richting de luchthaven. 

Zo dat was dan mijn vakantie in Kopenhagen. Het was een heel erg leuke vakantie! Als je opzoek bent naar een vakantie dan raad ik je Kopenhagen zeker een keertje aan. Het enigste nadeel is wel dat het heel duur is daar. Je betaalt er niet met de euro maar met de kronen. We hebben regelmatig eens gekeken hoe het was in de euro en dan merk je toch wel een groot verschil. 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en dat jullie misschien ook wel zin hebben om nu zelf naar Kopenhagen te gaan. Ik raad het zeker aan! 

Nog een heel fijne vakantie! Er komt ook zo snel mogelijk een shoplog van Kopenhagen online. (Ik zal proberen toch)

Luna x

Geef een antwoord