Le Pin Sec – Travel Diary #3

Ik heb voor jullie een nieuwe travel diary over Le Pin Sec in Frankrijk. Ik ben samen met een vriendin op een kamp geweest naar Frankrijk om te gaan surfen. Het was met de organisatie BoardX. Ik ga jullie nu meenemen in mijn reisavontuur.

Laten we beginnen bij het begin. Een vriendin vroeg om iets te gaan doen in de zomervakantie en dat zag ik ook wel zitten. We waren verschillende dingen aan het zoeken die we konden doen en toen kwamen we uit bij BoardX. Na even kijken en overleg met de ouders stond het vast, op 28/06 vertrokken mijn vriendin en ik naar Frankrijk.

Zoals ik al zei, we zijn op 28 juni vertrokken naar Frankrijk om 19u. Het was een tijdje rijden, dit was 9u30 min rijden dat ik gevonden heb. Kan zijn wat minder of langer daar heb ik geen idee van. We zijn 2 maal gestopt zodat we naar het toilet konden gaan en iets kopen om te eten of drinken in een tankstation.

Zelf heb ik eigenlijk nog wel goed kunnen slapen in de bus. Dat had ik niet verwacht, maar was wel blij dat ik toch heb kunnen slapen onderweg.

Om ongeveer 9u00 zijn we aankomen in Le Pin Sec. Eerst moesten we alles in orde maken van de papieren en de tenten. Toen we wisten welke tent we hadden gingen we naar onze tent. De tent waar wij in sliepen was nog met twee ander meisjes.

Nadat wij onze spullen weg hadden gelegd zijn we gaan kennismaken met de andere mensen van het kamp. Er was nog een andere bus die toegekomen was dus zij moesten ook nog alles in orde brengen. Na een tijdje kregen we wat meer info over de dag en daarna mochten we gaan eten.

We hadden iedere dag surflessen, ook de eerste dag zijn we al gelijk begonnen. Wij hadden in de namiddag les dus hadden we eerst beach-games.

Om even duidelijk te maken hoe de surflessen in elkaar zaten, zal ik dit even kort uitleggen. Er waren dus 9 groepen denk ik (sorry al even geleden, weet het ook niet zo goed meer). We hadden een schema en hier stond op om welk uur je les had. Je had zeker elke dag les. Of je hebt eerst in de voormiddag les of in de namiddag les. Wanneer je geen les had werden er beach-games georganiseerd op het strand. Dit was verplicht dus je moest altijd aanwezig zijn op het strand. Op het strand kon je nog kiezen of je meedeed of niet. Er waren ook nog momenten voorzien voor de mensen die graag extra wilden surfen. Dit waren de free-surf momenten. Hier kon je gewoon gaan surfen als je dat zelf wilden. Als je dit niet deed, bleef je bij de beach-games.

Dat was even de uitleg over de surflessen en dergelijke. Nu terug over naar de dag.

Mijn vriendin en ik wisten in het begin niet met wie we in de groep zaten. Uiteindelijk ontdekten we dat we samen zaten met de meisjes uit de tent naast ons. Er zaten ook nog 2 ander jongens bij ons in de groep. Ik vond zelf dat we een toffe groep hadden en ook een toffe surfcoach.

Ik wil even zeggen dat ik me de eerste dag niet zo goed herinner. Ik ga gewoon wat inhoudelijk vertellen over hoe de meeste dagen eruitzagen.

De meeste dagen zagen eigenlijk vaak vrij hetzelfde uit. Je stond op en ging ontbijten en daarna had je les of beachgames. Na de beachgames en surfles was het middageten. Tijdens deze tijd kon je ook nog even naar het dorpje/winkeltje gaan om wat te kopen of douche als je net les had gehad.

Na het eten was het terug les en beachgames. We kwamen dan terug aan op de kampplaats en hier zat een lange tijd tussen voor her avondeten. Je kon dus op deze momenten doen wat je zelf wilde. We aten om 19u en hierna had je terug vrije tijd. Elke dag hadden we een avondspel en dit begon om 21u. De eerste avond hebben we een welkom spel gedaan om elkaar wat beter te leren kennen. Om 23u moesten we gaan slapen.

Elke dag werd de hele dag uitgeschreven op een bord. Zo wist je wat we gingen doen en om welk uur dat was. Er waren ook activiteiten voorzien. Mijn vriendin en ik zijn naar een marktje in Montalivet gegaan en naar een aquapark. Op het martkje heb ik een heel erg lekkere smoothie gedronken, deze zie je hieronder. Je kon ook nog gaan skaten of wake boarden.

Er waren twee avonden voorzien om te gaan avondsurfen. Zelf heb ik hieraan niet kunnen deelnemen, want ik had die dag mijn voet omgeslagen en had nog pijn hiervan en wilde het nier riskeren. Ik heb gehoord van de andere dat het wel heel erg leuk was. Wanneer wij geen avondsurf hadden met onze groep hadden wij een spel. De dag erna was het voor onze groep en de andere avondsurf. We hadden daarvoor pizza gegeten op het strand en dat was echt heel leuk.

Dat waren zo een beetje de dagen en wat je kon doen. Op de kampplaats zelf was er ook een skateramp, een pingpongtafel, volleybal kon je ook doen en nog meer. Zelf heb ik proberen te skaten. Dit ging niet heel goed, maar wilde het zelf ook graag proberen en ben toch blij dat ik het gedaan heb.

Processed with VSCO with c1 preset

Zelf vond ik het heel leuk om een keer gedaan te hebben. Zal het wel niet nog een keer gaan doen. Omdat ik zelf vond dat het vaak hetzelfde was. Elke dag was zo goed als hetzelfde en dit werd ik al snel beu. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het wel gewoon leuk. Dit was gewoon niet zo mijn ding surfen en elke dag hetzelfde doen. Zelf hou ik van iets meer variatie.

Ik raad het wel aan om een keer iets gelijkaardig te doen. Je bent weg en leert mensen kennen. Zelf ben ik niet heel sociaal en vind het moeilijk om een gesprek aan te gaan, maar omdat er momenten waren dat het niet anders kon deed ik het gewoon. Hierdoor ben ik toch wel wat meer socialer geworden en daar ben ik blij om.

Hopelijk vonden jullie het leuk. Zelf vond ik het heel leuk om te schrijven. Zou graag weten of jij misschien ooit eens een kamp hebt gedaan en wat je ervan vond. Laat het zeker achter in de reacties.

Nog een fijne vakantie!

Luna x

*de foto die ik gebruikt heb als hoofdafbeelding heb ik van canva, dit is een foto die je kan kiezen als je iets aan het ontwerpen bent. heb deze foto dus niet zelf gemaakt.

Geef een antwoord