Babbeltje #14 – examens

Die tijd van het jaar is weer aangebroken. De examens, de laatste examens voor de zomervakantie. Ik ga heel eerlijk zijn, ik heb stress, heel veel stress.

Vandaag heb ik mijn eerste examen gehad van de 8. Het vak waarmee ik ben begonnen is wiskunde. Ergens ben ik wel blij dat ik ermee mocht beginnen want dan ben ik er gelijk van af. We hebben 2 delen gekregen en het ging wel goed denk ik.

Morgen heb ik fysica examen. Voor dit examen heb ik het meeste stress. Ik hoop oprecht dat dit goed gaat gaan. Ik had even genoeg van het leren dus ik dacht: neem ik maar een korte pauze om jullie even te updaten. Laten we duimen dat fysica morgen goed gaat gaan!

Maandag heb ik Engels, hier heb ik geen stress voor. Ik ga wel leren want ik moet sommige dingen zeker nakijken maar het is toch wel het makkelijkste examen van ze allemaal.

Dinsdag heb ik chemie en woensdag biologie. Voor deze twee heb ik wel wat stress maar niet zo erg zoals voor fysica. Ik denk dat deze twee vakken wel gaan lukken als ik nog goed leer.

Donderdag heb ik aardrijkskunde en vrijdag heb ik geschiedenis en Frans. Voor aardrijkskunde en geschiedenis heb ik niet zo veel schrik. Deze twee vakken zullen wel gaan hoop ik. Gewoon goed leren en dan zullen we zien. Frans dat is een ander ding. Het is nu niet mijn beste vak, dus ik ga zeker mijn best moeten doen. Voor Frans moet ik een mondeling doen, dit doe ik wel liever dan een schriftelijk examen.

Ik ga het allemaal op me late afkomen en hopen dat het goed gaat gaan. Dat is het enigste wat ik kan doen. Hieronder soms ik nog even wat studeer tips op.

Studeer tips:

  • Bereid je goed voor en begin niet op de laatste moment (nu niet meer van toepassing voor mij, maar voor de volgende examens die komen wel)
  • Je gsm zal je afleiden, dat weet iedereen wel. Dus leg deze gewoon voor een uurtje of 2 weg en dan kun je in je pauze even gebruiken.
  • Zorg ervoor dat je de leerstof begrijpt en niet een samenvatting maakt terwijl je het niet begrijpt.
  • Als je een samenvatting hebt gemaakt, lees deze dan een aantal keren na. Ook dagen voor je examen want dan ben je het al gewoon en zal je het sneller onthouden.
  • Voor talen vind ik zelf het handig om Quizlet te gebruiken. Hier kun je de woorden van bijvoorbeeld Frans leren. Als je definities moet kennen kun je het ook gebruiken.
  • Neem ook pauzes!
  • Zelf maak ik toetsen die ik niet goed heb gemaakt opnieuw. Dus dit kun je misschien ook wel doen als extra oefening.

Dit zijn de tips die ik jullie kan geven. Iedereen leert natuurlijk op zijn/haar manier en als dit goed voor jou is moet je je hier ook aanhouden. Ik ga nu nog wat verder leren voor fysica. Als jij ook in de examens zit, dan nog veel succes!

Luna xo

Geef een antwoord