Een pakketje met een wereldkaart

Ik heb een tijdje terug een mail gekregen met de vraag of ik een wereldkaart wilde. Dit leek me natuurlijk super leuk, dus ik antwoordde dat ik dat wel wilde. Ik heb nu in mijn woonkamer een heel erg leuk wereldkaart van wereldkaarten.nl. Ze hebben niet alleen deze site, ze hebben ook nog een site voor foto’s: fotocadeau.nl.

Ik denk dat iedereen al wel gezien heeft dat wereldkaarten wel iets zijn. Wereldkaarten heb je in allerlei soorten en maten. Voor ieder interieur heb je wel een kaart die er bij past. Het is niet alleen leuk als decoratie, maar je kunt ook al bedenken waar je volgende reis heen gaat. Hieronder wat meer info over de trend. 

De verschillende materialen

Je kunt je wereldkaart afdrukken op verschillende materialen, zoals: canvas, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, hout heeft dan meer een landelijke uitstraling. Een wereldkaart op aluminium is dan weer industrieel. Door de verschillende materialen kun je het perfect aanpassen aan je interieur. 

Unieke wereldkaarten

Er zijn niet alleen verschillende materialen, maar ook verschillende soorten. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Je kunt ook kiezen voor een wereldkaart die meer een apart designs heeft. Met stippen patroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij deze wereldkaarten gaat het niet om de info die erop staat, maar om het ontwerp. Wil jij liever geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Dan kies je voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten

Als je opzoek bent naar een opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Een grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een leuke manier om een grote wereldkaart toe toevoegen aan je interieur is met fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Zeker als je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Ik vind deze interieur trend echt heel erg leuk! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Je hebt niet alleen wereldkaarten, maar ook stadskaarten zijn leuk. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip. Wil jij ook een leuke kaart aan je muur? Kijk dan op de site die ik in het begin van het artikel heb gelinkt. 

Ik heb zelf dus een wereldkaart gekozen. De grote die ik heb is 120 op 80. Ik heb voor een wereldkaart gekozen die niet basic is. Als je in de kamer komt, springt die er echt uit. Ik dacht omdat die zo groot is dat je landnamen niet goed zou zien. Maar ik vind dat deze redelijk duidelijk zijn. Ik ben erg tevreden met deze wereldkaart. En ik wil dan ook wereldkaarten.nl bedanken dat ik dit mocht doen. Kijk hieronder voor de foto’s van de wereldkaart.

Zo dat was het dan voor vandaag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik vond het heel leuk dat ik dit mocht doen. Ik ben er morgen weer met een nieuw artikel.

Luna xo

Geef een antwoord