Kroatië – Travel Diary #2

Vandaag heb ik voor jullie mijn tweede travel diary. Ik ga jullie vertellen wat ik gedaan heb in deze vakantie en laat ik foto’s zien.

Ik ben de eerste augustus op vakantie vertrokken naar Kroatië. Mijn ouders en ik zijn dit jaar niet alleen op vakantie gegaan. Maar er warennon vrienden mee met ons. We vertrokken in Brussel en ik moest al om 5 uur opstaan. Je kan dus zeggen dat ik zeer moe was. We vlogen naar de luchthaven van Split. Maar we moeten één keer overstappen in Wenen. Dus we gingen niet rechtstreeks. Ik heb op de luchthaven een lekker drankje gedronken. Hieronder even een foto ervan hoe het eruit zag.

Ik had verwacht dat het er lekker uitzag maar het niet was, maar dat was het verrassend wel. We hebben daar nog even moeten wachten en dan vertrokken we naar Split. Zelf verbleven we niet in Split, maar op het eiland: Ciovo. Het ligt dichtbij Trogir. Ik weet niet meer om hoelaat we zijn aangekomen in Split maar als we er waren begon het wat te regen. En eerlijk gezegd, deed dat wel deugd. We hadden daar een busje gehuurd zodat we wat konden rond rijden daar. We gingen eerst naar de winkel, zodat we wat eten en drinken hadden. We hadden een appartement met een zwembad. Dat was best leuk, want dan konden we nog in het water gaan als het al wat later was. Dat is ook één van de eerste dingen die we gedaan hebben als we daar aankwamen nadat we alles hadden weg gezet en uitgepakt. De eerste dag hebben we niet veel gedaan, omdat je de eerste dag vooral spendeert aan de reis en aan alles klaarmaken en dat soort dingen.

Voor de duidelijkheid, we zijn er één week gebleven. Van de eerste augustus tot de achtste augustus. Omdat het in Kroatië redelijk warm is hebben we vaak gezwommen, soms in de zee en zeker elke dag in het zwembad dat we hadden. Het nadeel aan het appartement wat we hadden was dat het ver weg lag van het centrum, als je het zo kunt noemen? Ik ben vorig jaar ook in Kroatië geweest. Ook het zelfde eiland, alleen verbleven we meer dichter bij alles. Nu zaten we redelijk afgelegen. Buiten dat dat een beetje jammer was. Hadden we wel echt een mega mooi uitzicht. Kijk hieronder maar voor wat foto’s.

We zijn in de eerste dagen denk ik naar een strand gegaan dat Madina heet. Het was bij een hotel, dus je kon er zeker iets halen om te drinken. In Kroatië, of althans waar wij zaten heb je geen zandstrand. Maar er zijn steentjes, dit is pijnlijk. Vorig jaar hadden we in het begin geen schoenen voor in het water dus dat was een beetje vervelend. Maar we hadden er vorig jaar schoentjes gekocht dus nu hadden we er wel. Ik kan je dus aanraden om dit te kopen. Ik wist dit niet sinds vorig jaar, maar in Kroatië betaald men niet meet de Euro ze hebben de munteenheid Kuna. Hieronder zien jullie hoe het eruit ziet.

In Kroatië heb je ook de KRKA watervallen. We zijn hier naartoe gegaan. Ik kan je vertellen dat et echt de moeite waard is. Je moet eerst een wandeling maken tot je bij de echte grote watervallen komt. Maar dat is echt niet erg. Want de weg er naar toe, was ook heel erg mooi. Ik wil je wel waarschuwen, als je ooit in Kroatië bent en je er naar toe wilt gaan, zorg dan zeker dat je vroeg genoeg vertrekt. Want er zijn maar een aantal mensen die binnen mogen in het park en wij hadden al geluk dat we binnen mochten. Ik heb er ook gezwommen en ik kan je zeggen dat het niet soepel ging. Waar ik in het water was gegaan waren heel erg veel stenen en je botste er de hele tijd tegen en dat deed wel zeer. Hieronder zie je wat foto’s die ik gemaakt heb in het park.

 

In het gebeid waar wij zaten waren niet echt winkels. Niet dat ik dat erg vind, want je gaat natuurlijk op vakantie voor de omgeving en de rust en die dingen. Maar we zijn dan toch in even gaan winkelen. In Spilt heb je een ‘mall’ en daar hebben ik wat gekocht. Ik heb 2 paar Converse gekocht en ik heb 2 t-shirts gekocht. Ik wil mijn mama en papa bedanken dat ik dit mocht hebben.

Ik had dit al eerder geschreven in het artikel dat we een mooi uitzicht hadden. Dit wilde ook zeggen dat we ook een paar keer een mooie zonsondergang hebben gezien. Ik heb hier wat foto’s van gemaakt. Ik hoop dat ze mooi zijn want ik ben ook nog aan het leren foto’s trekken met een echte camera.

Zo dat was dan mijn vakantie in Kroatië. Ik vond het een leuke vakantie en ik heb weer nieuwe leuke herinneringen gemaakt. Ik heb een deel van deze foto’s gemaakt met een camera en deze is niet van mij. Ik heb deze geleend van iemand en hij leert mij ook wat meer over fotograferen. Dus Guy ik wil je bedanken dat ki de camera mocht lenen om mee te nemen en deze foto te trekken. Ik wil mijn ouders ook bedanken voor deze super leuke vakantie! En onze vrienden die erbij waren want dat was ook heel erg gezellig! Ben jij al op vakantie geweest of ga je nog op vakantie? En naar waar ben je dan geweest of ga je naartoe? Laat het me weten in de reacties.

Luna xoxo

Geef een antwoord