Weg van sociale media

Hallo lieve lezers, ik heb een mededeling voor jullie. Misschien hebben jullie het al gezien op mijn Instagram story, maar ik ga voor een tijdje offline van sociale media. Vooral Snapchat en Instagram. Ik heb dit al is gedaan voor en week. Ik weet niet hoelang ik het nu ga doen. Jullie moeten wel weten dat er op mijn blog artikels blijven komen. Jullie zullen alleen minder foto’s zien verschijnen op mijn Instagram. Ik zal er soms wel moeten plaatsen om mijn Instagram goed te blijven houden.

Ik denk dat we het allemaal wel vaak doen. We denken vaak dat we voor even je Instagram of Snapchat even bekijken en dan zijn we al een half uur verder. Ik wilde me daarom even nog is bewust zijn dat ik niet elke dag, elk uur op sociale media moet zitten. Ik ga wel af en toe nog een foto plaatsen, omdat het gewoon beter is voor mijn Instagram.

Ik heb zoals ik jullie al verteld heb, ik heb het al een keer een week gedaan. Ik ben nu al 2 dagen bezig, dit is mijn tweede dag. Ik focus vooral op Instagram en Snapchat en niet op Twitter, Facebook en al de andere media’s. Ik doe dit omdat ik vooral vaak op deze twee zit. Ik wilde er niet volledig vanaf, want dan zou ik ook niet mogen bloggen. Dat ging me net iets te ver, daarom alleen Snapchat en Instagram.

Ik hoop dat het me goed gaat doen. Ik heb er alle vertrouwen in, als jullie het ook leuk lijkt om het een keer te doen. Dan zou ik zeggen doe het gewoon. Je kan altijd terug en je zult er geen spijt van krijgen. Het kan echt goed doen!

Jullie zullen je wel afvragen waarom ik het doe? Ik doe het omdat ik even wat tijd voor mezelf wilde hebben. School is druk en ik merk dat ik ook soms wel wat stress heb. Ik denk oh ik moet een foto plaatsen en ik mag niet vergeten streaks te sturen. Ik wil me in de periode dat ik van Instagram en Snapchat even afstand houd, tot rust komen. Ik wil gaan nadenken: wat ga ik nog doen en wil ik nog doen? Wat zijn mijn doelen nog? Ik denk dat het ook iets gaat zijn waar ik mezelf beter ga leren kennen. Je hebt niet echt stress meer, ik kan me ook beter focussen op school en schrijven. Ik ben heel erg blij dat ik deze keuzen gemaakt heb. Ik heb wat tips of dingen die ik leuk vind om te doen in de plaats van op mijn gsm zitten.

Ideas:

One: doe iets wat je nog nooit gedaan hebt, of niet zo vaak doet. Ik ben nu bezig met soms yoga te doen, klikt gek maar het is ergens wel leuk. Hieronder zie je da app die ik ervoor gebruik. 

  (De app: Daily Yoga)

Two: lees bladeren en maak een moodboard. Ik neem af en toe een boekje mee en als ik alles gelezen heb wat ik wilde ga ik aan de slag. Ik zoek dingen op die ik leuk vind en knip het uit en plak het op een groot blad. Je kunt ook een boekje kopen met neutrale bladeren, dat is ook wel leuk. 

Tree: me-time! Als je het soms wat te druk hebt. Maak dan even wat tijd voor jezelf. Dit is iets wat ik misschien ook wat vaker moet doen. Wat je kunt doen? Maak of koop een masker, maak een lekkere snack en ga bijvoorbeeld in bad liggen of als je liever doucht mag dat ook. Je kunt daarna een film kijken, je moet vooral zorgen dat je doet wat jezelf leuk vindt. 

Four: een verhaal of dagboek schijven. Ik schrijf best graag dus dit zijn wel dingen die ik leuk vind. Je kunt een notitieboekje nemen en dan dingen schrijven die er in je opkomen of een echt verhaal schijven.

Five: denk na over wat je nog graag wilt doen dit jaar. Stel je goals op voor 2018, dit is nooit te laat.

Zo dat zijn de dingen die je kun doen in de plaats van op je gsm zitten. Ik hoop dat er een paar leuke ideeen bij zitten. Ik ga hier dan ook zeggen, tot de volgende keer.

Liefs Luna xo

 

 

foto Offline niet omdat het moet maar omdat het kan: bron: hier

Geef een antwoord