Studeer tips ⎜School

Hallo lieve lezers, school is nu al een tijdje bezig. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om mijn studeer tips te delen met jullie.

Maak een To-Do list

Ik maak elke week een To-Do lijst, met wat ik die week moet doen. Zo kan ik het ook goed verdelen in mijn week en weekend.

Maak een daily week plannig

Ik heb een boekje in de Hema gekocht en hier schrijf ik iedere week van school in. Zo kan ik er schoolactiviteiten schrijven maar ook toetsen en taken. (Let niet op mijn geschrift aub).

Samenvattingen

Ik maak voor geschiedenis en natuurwetenschappen en dat soort vakken wel een samenvatting. Dan kan ik ook belangrijke dingen markeren, zodat het duidelijk is voor. Samenvatting kunnen niet voor iedereen werken. Je kan bevoordeeld ook een schema maken met de leerstof. (Collegeblok: Hema)

Muziek

Ik luister graag muziek als ik aan het leren ben. Op Spotify heb je bladeren en daar kun je een stemming uitkiezen. Zo kun je muziek leren kennen en heb je niet het probleem dat je gaat meezingen.

Oefeningen & toetsen maken

Dit kan wel helpen bij het leren en om te kijken of je de leerstof begrijpt. Bij talen kun je bevoordeeld sites gebruiken om toetsen te maken. Ik verkies dan wrts.nl.

Drink genoeg

Ik drink bij het studeren graag water of een thee. Dat vind ik wel zo leuk, en het gezonder dan een cola. (Tas/mok: Starbucks).

Pauzes nemen

Pauzes zijn heel erg belangrijk, je mag dan even iets anders doen. Wat je wilt doen kies je zelf.

Zo dat was het dan. Dit waren mijn tips, ik hoop dat jullie er wat aan gehad hebt. Hebben jullie nog leuke studeer tips? Laat ze dan zeker achter in de reacties.

Luna xoxo

 

2 gedachten over “Studeer tips ⎜School”

Geef een antwoord