Mijn examenweek 09/12 – 17/12

De eerste examenperiode is weer aangekomen. Ik moet weer eens kei hard leren om goede punten te halen voor school. Ik ga jullie meenemen in mijn examenweek voor de kerstvakantie. Ik wil jullie laten meekijken in hoe ik me nu voorbereid op een examen. (wil je ook een apart artikel over hoe ik echt studeer, laat het dan weten!) Elke dag schrijf ik een verslag over wat ik gedaan heb en meer. Ben je benieuwd hoe deze week ging? Lees dan snel verder!

het weekend voor de examens

Zo dan, maandag beginnen mijn examens. Ik heb als eerste fysica en chemie. Hier heb ik dit weekend vooral voor geleerd. Mijn samenvatting van chemie had ik al gemaakt, dus hier moest ik gelukkig niets meer aandoen. Het enige wat ik daarmee moest doen was die leren. Ik heb voor mijn examen chemie regelmatig dit volledig luidop gelezen. Ik heb het idee dat ik zelf hier het beste mijn leerstof onthoud, nadat ik het geschreven heb natuurlijk. Ik heb maandag ook fysica dus hier heb ik ook voor gewerkt. Hiervoor heb ik vooral veel oefeningen gemaakt, zowel ongeziene als oefeningen die ik eerder fout had gemaakt. Dit is alles wat ik zaterdag en vandaag (zondag), gedaan heb.

maandag 09/12 + eerste examens

Vandaag heb ik mijn eerste twee examens gehad, fysica en chemie. Als eerst had ik fysica, naar mijn gevoel ging het goed. Er waren natuurlijk een aantal stukken bij dat het wet moeilijker ging. Ik heb ingevuld wat ik kon en wist, meer kan ik niet doen. Chemie ging echt wel goed, er waren een paar opdrachten die minder gingen, dus dat valt mee. Ik ben hier over het algemeen wel tevreden over.

Morgen heb ik mijn examen (taaltaak) van Frans. Zelf vind ik Frans een heel moeilijk vak om voor te bereiden. We krijgen zeker een ongezien tekst, hier ben ik niet altijd de beste in, maar ik ga mijn best doen. Er zijn dingen die ik natuurlijk moesten leren hiervoor dus daar heb ik als eerste aangewerkt. Ik heb ook nog een examen van biologie binnenkort, dus daar heb ik vandaag ook nog voor gewerkt. Hier heb ik mijn eerste thema helemaal voor afgewerkt, dus daar ben ik blij mee dat ik dat al af heb.

dinsdag 10/12 + examen (taaltaak) Frans

Weer een dag en examen dat erop zit voor mij! Ik heb zoals ik al verteld had eerder, vandaag taaltaak Frans gehad. We moesten een tekst lezen en hier vragen over beantwoorden en dan nog een tekst schrijven. Ik zou denken dat het redelijk ging, ik ben niet de beste in Frans en dat weet ik. Ik heb gewoon mijn best gedaan en heb toegepast wat ik wist. Laten we hopen dat dit goed was.

Vandaag was ik al redelijk vroeg thuis, rond 10u ongeveer. Voor mijn examen morgen had ik al redelijk wat voorbereid. Het enige wat ik vandaag nog moest samenvatten was een klein deeltje, dus dat viel mee. Ik heb dit dan een aantal keren luidop voorgelezen. Voor geschiedenis moet we ook kaartoefeningen kunnen maken, ik heb dit al eens geprobeerd, ik hoop maar dat het morgen gaat lukken met die kaarten. Donderdag heb ik examen van biologie, hier heb ik vandaag ook een redelijk groot deel al af. Dat was alles wat ik gedaan heb vandaag.

woensdag 11/12 + examen geschiedenis

Mijn vierde examen zit er ook weer op! Nog vier te gaan! Geschiedenis ging vandaag redelijk goed. Ik zeg niet dat het heel goed ging maar ook niet dat het slecht ging. Dus ik laat het in het midden. Morgen heb ik biologie, hier heb ik al een groot deel voor voorbereid voor het vandaag. Het is best veel dat ik moet doen daarom al de voorbereiding. Ik heb nog samengevat wat ik moest doen en heb dit meerdere keren luidop gelezen. Hopelijk is dat goed voor morgen!

donderdag 12/12 + examen biologie

Nog 3 te gaan! Biologie ging wel goed denk ik, zoals ik vanaf nu in mijn hoofd zit is dat ik het gewoon moet afwachten. Morgen heb ik twee examens: aardrijkskunde en Nederlands. Ik heb vandaag alles samengevat voor aardrijksunde want ik had hier nog niets voor voorbereid. Voor Nederlands hadden we open boek, maar ik heb wel al mijn lessen nog uitgetypt zodat ik het wel nog eens herhaald had.

vrijdag 13/12 + examen aardrijkskunde / taaltaak Nederlands

Het is weekend!!! Het is nu wel weekend misschien, ik moet wel gewoon nog studeren. :/ Mijn examen van aardrijkskunde ging veel beter dan verwacht dus daar ben ik zeer tevreden over. Nederlands ging ook wel goed maar het het was ook weer niet het makkelijkste. Vandaag was ik vrij vroeg thuis weer. Ik heb dan ook besloten om nog wat te doen voor wiskunde. Ik ga morgen namelijk klimmen dus heb ik wat minderen tijd. Ik heb voor elk hoofdstuk alvast een samenvatting gemaakt van de theorie.

zaterdag 14/12

Ik ben als eerst vandaag gaan klimmen, ik moet natuurlijk nog een beetje ontspanning hebben. Het ging goed en ben blij dat ik ben gegaan. Nadat ik thuis kwam heb ik eerst nog een aantal dingen gedaan. Ik ben dan zo snel mogelijk in de boeken gedoken voor wiskunde. Ik heb oefeningen voorbereid en gekeken waar ik nog vast zat. Hier ga ik dan morgen verder aan werken. Omdat ik dinsdag ook nog een mondeling van Engels heb en dit doe je per twee. Heb ik er deze avond ook nog aangewerkt dat is dan al wat minder werk voor maandag.

zondag 15/12

Morgen heb ik mijn examen wiskunde en heb ik hier veel stress voor. Ik heb vandaag ook nog bijles gehad voor vragen die ik nog had. Vandaag heb ik alles gewoon herhaald. Laten we hopen dat morgen goed komt.

maandag 16/12 + examen wiskunde

Ja deze dag zal ik niet snel vergeten. Ik heb dus als eerst examen wiskunde gehad maandag. Dit ging redelijk, dus laten we hopen. Dinsdag had ik mondeling Engels dus was ik nog met de persoon waar ik dit mee moest doen al de dingen die nog moesten gebeurden gedaan. Dus voor Engels moest ik alleen nog alles herhalen.

Het is misschien duidelijk dat ik dit niet schrijf op maandag zelf zoals de andere dagen. Dat klopt omdat ik maandag nog gaan klimmen was, omdat wel ging. Maar op het klimmen is er iets gebeurt, ik ben namelijk gevallen. Ik heb dan niet meer de tijd gehad om iets kort te schrijven. Wat er juist gebeurd is zal ik nog wel bespreken in een ander artikel.

dinsdag 17/12 + mondeling Engels –> laatste!!

Ik heb vandaag mijn laatste examen gehad. Engels ging heel erg goed dus hier ben ik enorm blij mee. Nu is het gewoon afwachten voor de punten. Donderdag zal ik mijn rapport gaan ophalen, dus ik zal nog wel even moeten wachten.

Ik hoop dat jullie een goede examenperiode achter de rug hebben. Ik zit hier momenteel nog met een dubbel gevoel. Ik laat nog weten hoe deze periode geweest is. Hopelijk zijn jullie punten goed! Ik duim ervoor!

Luna xo

Geef een antwoord