Even een dipje – babbeltje #15

Ik heb weer eens een babbeltje voor jullie. Er zijn heel wat dingen gebeurd de laatste tijd en daar wil ik het met jullie over hebben. Ben jij benieuwd wat? Lees dan maar verder!

Eerst en vooral het is zomervakantie zoals jullie weten. Hiervoor heb ik examens gehad en mijn rapport gekregen. De laatste examens waren heel erg zwaar voor mij. Ik heb het niet gemakkelijk gehad en heb hard moeten studeren hiervoor. Toen ik mijn rapport was gaan halen was ik zeer teleurgesteld. Ik had mijn punten van de examens al gezien en was vrij ontmoedigd hierdoor. Ik had veel beter verwacht, want ik had goed geleerd vond ik zelf. Ik had 2 buizen op mijn examens, eentje voor fysica en wiskunde en dat is niet bepaald goed natuurlijk. Dit zijn net twee vakken die heel erg belangrijk zijn in mijn richting. Ik doe namelijk wetenschappen dus dit zijn twee van mijn hoofdvakken. De rest van mijn examens was ik erdoor maar daar was ik ook niet heel tevreden mee. Het waren niet de punten die ik wilde. Het kan misschien zijn dat ik een beetje streng ben voor mezelf maar was gewoon niet heel blij ermee. Je hebt dan ook nog de punten van het groeirapoort, dit zijn de punten van de laatste periode. Hier was ik nergens gebuisd. De richting specifieke vakken waren er een paar bij die niet top waren vond ik zelf.

Zelf had ik heel erg veel schrik dat ik geen A-attest zou hebben, dit had ik wel. Ik had het niet verwacht als ik mijn punten zo zag. Voor fysica en wiskunde gebuisd en op mijn jaartotaal van fysica ook. Ik dacht dit moet een fout zijn, dit kan niet, dit klopt niet. Ik ben samen met mijn mama naar het oudercontact gegaan en ze zeiden ze dat ze me aanraden om volgend jaar te starten in 4STW. Ik had dat dit jaar dit al eerder gehoord. Ik begrijp wat ze willen zeggen, maar om het nog eens te horen. Ik wilde op dat moment echt gewoon weglopen. Ik dacht: alweer? Ik voelde me echt niet goed, zodra ik thuiskwam begon ik gewoon te wenen. Ik had het voor heel even opgegeven. Bij mezelf dacht ik: waarom geven ze me een A-attest om dan toch weer te zeggen dat ik misschien beter naar 4STW ga? Geef me dan toch gewoon een B-attest denk ik dan. Ik zag het niet meer zitten, zelf was ik er klaar mee. Ik was aan het denken over waarom en weeral en dat ik het misschien ook beter kan doen dan als ze het zeggen. Maar dan, iedereen zei tegen mij: Luna, ze hebben je een A-attest gegeven, dus je mag zelf kiezen wat je gaat doen volgend jaar. De leerkrachten geloven in je en zien dat je inzet hebt. Mijn beste vriendin zei tegen mij dat ik heel erg veel doorzettingsvermogen heb en dat de leerkrachten dit ook wel zien.

Ik ga niet zeggen dat ik het gemakkelijk heb op het gebied van school. Het is zeer zwaar voor mij en ik moet dubbel zo hard voor werken. Dit heb ik altijd al moeten doen. Ik heb dyscalculie en dit wil zeggen dat ik het moeilijker heb met wiskundige vakken. Je denkt dan niet meteen dat een leerling voor wetenschappen zal kiezen. Het is iets dat ik heel erg graag wilde doen en me interesseert. Ja, het is moeilijker voor mij en niet makkelijk. Na even na te denken heb ik toch besloten om volgend jaar te starten in wetenschappen. Ik ga erg hard mijn best moeten doen en ervoor moeten gaan als ik het echt wil. En ja ik wil het echt.

Ik heb met mijn ouders afgesproken dat we gaan kijken wat de examens met kerst geven en hoe deze gegaan zijn en wat ze zeggen. Ik ben heel erg benieuwd naar volgend jaar en heb ook heel erg veel stress voor, wat best logisch is denk ik.

Maar nu heel even genoeg over school. Ik wil wel even zeggen, als je echt iets wil je het wel kan en je ervoor volledig moet inzetten en het dan wel goed komt. Het is gewoon belangrijk dat jij het zelf wilt en niet doet voor iemand anders en op schoolgebied is dit extra belangrijk vind ik zelf. Wat je nu doet kan helpen voor in de toekomst. Dus doe iets waar jij je goed bij voelt en wat jij wil! Wat ook heel belangrijk is om te doen is geloven in jezelf.

Maar nu echt genoeg over school. Zoals jullie weten ben ik op vakantie geweest in Frankrijk en ben ik hier gevallen op mijn knie. Ik bleef maar pijn hebben dus besloten we naar de dokter te gaan. Hij zei dat ik veel ijs moest leggen dus dat deed ik maar. Na 3 weken voelde ik het nog altijd. Mijn papa en ik zijn dus maandag (29/07) naar het ziekenhuis gegaan voor een echografie. Hier was op te zien dat alles in orde is dus ik was heel erg blij. Heb af en toe nog wat last ervan moet gewoon een beetje opletten met wat ik doe.

Nog wat meer ziekenhuis dingen. Ik heb blokjes zoals jullie wel weten denk ik. Deze heb ik nu ongeveer een jaar en we gaan hierbij ook nog een operatie toen voor mijn kaak. Hiervoor ben ik ook naar het ziekenhuis gegaan om te kijken hoe het staat. Zelf vind ik het best wel spannend om te laten doen, ik hoop natuurlijk op een goed resultaat. Volgende week woensdag moet ik alle 4 mijn wijsheidstanden laten gaan trekken. Dit wordt ook echt superleuk, niet dus. Ik hoop dat ik er niet heel erg veel last van ga hebben. Ik ga zeker last hebben dat weet ik wel. Maar dus dat staat er voor mij gepland. Ik kan misschien op Instagram wel een update geven over hoe het gaat hiermee.

Nu wat leuk nieuws, ik vertrek binnenkort op vakantie naar Kopenhagen. Ik heb hier echt heel er veel zin in. Ik ga leuke foto’s trekken hopelijk. Als ik terug ben ga ik ook natuurlijk een travel dairy schrijven voor jullie.

Zo dat was het voor vandaag. Ik heb mezelf weer even opengesteld voor jullie. Ik ga zeggen dat dat niet altijd makkelijk is om te doen. Je moet ermee rekening houden dat iedereen dit kan lezen. Maar ik wil zo eerlijk mogelijk zijn als ik kan. Zelf weet ik ook wel wat ik kan delen en wat niet. Ik ga uiteraard niet alles delen, ik hoop ook dat jullie dat begrijpen. Ik wil jullie bedanken voor het lezen van dit artikel. Ik heb een vraag voor jullie: heb jij ooit je wijsheidstanden laten trekken? Laat je ervaring dan achter in de reacties als je wilt.

Tot de volgende keer!

Luna xo

1 gedachte over “Even een dipje – babbeltje #15”

  1. Wow ik herkende me zo erg in dat verhaal over school!!! Ik heb ook dyscalculie, moet ook heel hard werken op school, bij een oudercontact heb ik ook al eens moeten huilen omdat ze altijd alleen maar benadrukken wat er minder/slecht gaat en amper de goede dingen zeggen en ze hebben mij ook al verschillende keren aangeraden om misschien toch STW te gaan doen.. maar ook ik ga proberen om in 5 Humane Wetenschappen te blijven volgend jaar hahaha 🙂 Echt ontzettend gek dat wij ongeveer hetzelfde meegemaakt hebben wow ?❤️
    Veel liefs,
    Kato – @katohelenah

Geef een antwoord