Interview met Estée

Lang geleden! Vandaag heb ik een interview voor jullie. Het interview met Estée. Ik heb niet veel te zeggen verder, dus lees maar verder om Estée beter te leren kennen. 

Stel jezelf even kort voor:
Wanneer je het alfabet opzegt en de letters Q – R – S – T uitspreekt, hoor je mijn naam. Ik ben Estée, en wanneer je me niet terug vindt achter mijn laptop, ga dan op het geluid af van luidkeels gezongen Disney-nummers. Dan ben ik nooit ver weg! Momenteel probeer ik niet zeeziek te worden op mijn stage bij Friendship. Het is letterlijk een internSHIP. Mijn dagen breng ik er door als helft van een creatief team, waarbij de taak van Art Director op mijn schouders rust. 

Beschrijf jezelf in 3 woorden:

Estée in drie woorden staat voor: enthousiast, creatief en spiritueel

Hoe kwam je op je gebruikersnaam?

Drinkingteawithme komt voort uit Drinkingteawithjesus. First things first, ik ben niet gelovig maar wel erg spiritueel. 14-jarige Estée bedacht zichzelf hoe geniaal het moest zijn als je ergens op een wolk kon zweven om te filosoferen met een godfiguur. Vandaar, Drinkingteawithjesus. Deze gebruikersnaam hield stand tot eind 2016 en toen was het tijd voor iets nieuws. Voor mijn studie Communicatiemanagement maakte ik een blog aan. Deze blog had ook een naam nodig en die wilde ik graag linken aan mijn social media. En zo ontstond Drinkingteawithme.

Wat je is favoriete ding aan Instagram?

Ik kan uren scrollen over dit platform, dus misschien vind ik dat het ook wel het leukst. Geïnspireerd raken door mooie plaatjes, om daardoor zelf mooie plaatjes te gaan schieten.

Hoe komt het dat je met Instagram ben begonnen?

Ik denk dat ik mezelf een reptiel mag noemen als het op Instagram aankomt. Sinds het ontstaan van de app, ben ik erop actief. Dat gebeurde eigenlijk een beetje vanzelf. Net zoals je automatisch van Netlog naar Facebook wisselde, was Instagram de volgende stap. (I feel old now.)

Heb je een doel met Instagram, zo ja wat dan? 

Toen ik Drinkingteawithme in het leven riep, had ik wel een plan. Ik wilde graag 1000 volgers halen, en die heb ik ondertussen. (Lacht) Dat plan veranderde nog wel een paar keer, net zoals de visie van mijn blog regelmatig een andere wending nam. Ondertussen heb ik een punt bereikt waarbij er geen doen meer is. Ik wil gewoon Estée zijn en doen waar ik zin in heb. Maar als ik naar mijn volgers luister, dan komt er steeds terug dat ze me volgen omdat ik heel open ben over mijn mental health. Dus misschien is dat wel mijn doel, om transparanter te zijn op social media, om gewoon jezelf te zijn.

Wat zijn voor jou de plus- en minpunten aan Instagram?

De pluspunten zijn voor mij dat het inspiratie brengt, een plek is om je creaties te delen en dat je in contact komt met nieuwe mensen. De lijst aan minpunten is iets langer … Het is ontzettend verslavend! En oh zo ongezond, want als je in een dip zit, dan is social media de laatste plek waar je zou moeten zijn. Instagram kan me ook zo onzeker maken. De perfecte levens van anderen en de prachtige vrouwen die op mijn feed verschijnen, ik hou van ze, maar op mindere dagen haat ik ze ook. Oh ja, en soms zie je dingen die je gewoon niet wil zien. Ik ben niet per se jaloers aangelegd, maar sommige triggers vermeid ik toch liever.

Wat heeft een account nodig om door jou gevolgd te worden?

Op Instagram kan ik heel onsympathiek overkomen als het gaat over volgen. Heel lang heb ik geweigerd om klasgenoten of kennissen te volgen. Niet dat ik ze niet aardig vond, maar ik zag ze overdag al en dan had ik geen zin om er in mijn privé nog eens mee geconfronteerd te worden. Genoeg is genoeg. Tegenwoordig doe ik niet meer zo moeilijk en volg ik met plezier mijn klasgenoten terug. (Lacht) Ik probeer voornamelijk mensen te volgen die me inspireren en positieve vibes overbrengen. Zo blijft de app ook leuk om te openen.

Wie/ wat zijn je favorieten accounts?

Mijn all time favorite girl is @sarahwitpeerd. Haar feed is prachtig en het is ook nog eens een ontzettend lieve meid! Daarnaast ben ik grote fan van  het kleurenpallet van @audreyrivet en voor fotografie-inspiratie / positieve vibes grijp ik altijd terug naar het account van @sorelleamore

Wil je nog iets zeggen?

Instagram is all fun and games, maar we moeten het niet zo serieus nemen. (Daar wordt niemand gelukkig van!) You do you, en leef je leven zoals jij dat wil leven. 

Dit was het interview dan. Ik wil Estée bedanken dat ik haar mocht interviewen. Hopelijk vonden jullie het leuk. Ga haar ook zeker volgen op Instagram en neem ook een kijkje op haar blog. 

Luna x

Geef een antwoord