Wat doen in de zomervakantie?

Verveel jij je ook soms in de vakantie? Vakantie is zeer leuk maar soms weet ik gewoon niet wat ik moet doen. Ik denk dat jij dat soms ook wel eens hebt. Ik heb voor jullie 14 dingen die je kunt doen in de vakantie. Als jij zelf ook nog een leuk idee hebt, laat het dan weten in de reacties.

Verwen jezelf met een masker, lekker eten, een serie of een film. Ik vind het leuk om mezelf even te verwennen. Je kunt het alleen doen of samen met iemand. Je maakt of koopt een masker, je neemt iets lekkers en dan kijk je een film of een serie. Als ik je een tip kan geven welke film je kunt kijken: The Kissing Booth

Spreek af met je vrienden. Nodig een vriend of vriendin uit en ga wat leuks doen samen. Je kunt thuis iets doen of je iets gaan doen. Doe bijvoorbeeld een watergevecht in je tuin. Het is goed weer, dus het is de goede gelegenheid.

Ruim je kamer op. Het is misschien niet het leukste maar het moet wel eens gebeuren. Als je spullen vind die je niet meer gebruikt kun je ze weggeven over verkopen. Je voelt je nadien voldaan en je kan tenminste de vloer weer zien in je kamer.

Kleerkast opruimen. Als we dan toch bezig zijn met opruimen, kunnen we onze kleerkast misschien ook onderhanden nemen. We verzamelen een hoop kleren door het jaar. Ruim je kleerkast op en zoals bij de vorige, de dingen die je niet meer gebruik doe je gewoon weg.

Ga winkelen alleen of met een vriend :). Winklen is altijd wel leuk. Je kunt met een vriend of vriendin gaan winkelen, mama en papa is ook altijd wel gezellig. Maar je kan ook een keertje alleen gaan winkelen. Ik heb het zelf nog nooit gedaan. Ik denk wel dat het leuk is om een keer te doen.

Maak een wishlist. Som alles op wat ja graag zou willen. Het maakt niet uit hoe je het doet. Op je laptop met foto’s of op een groot blad met of zonder foto’s. Dan kun je het altijd een keer aan je ouders laten zien, een subtiele hint voor verjaardag of iets anders.

Zoek leuke spullen uit voor het nieuwe schooljaarIk vind het zelf altijd leuk om nieuwe spullen te kopen voor school. Door die leuke spulletjes is school toch wat net leuker. Vind je niet?

Maak iets lekker zoals pannenkoeken bijvoorbeeld. Probeer eens een leuk recept uit. Je kunt ook gewoon simpele pannenkoeken maker, dat is ook altijd lekker. Of probeer juist een gezond recept uit, zo leer je vaak nieuwe dingen kennen.

Doe een work-out. We willen het nieuwe schooljaar gezond ingaan en de vakantie ook. Dus waarom doe je niet eens een work-out. Het kan echt leuk zijn en je kunt even je gedachten verzetten. Ik gebruik soms de app van Nike, ze hebben een aantal wrok-outs opstaan. (Op de foto’s zie je hoe de app eruit ziet).

Ga er even alleen op uit met je camera of gsm en maak leuke foto’s. Je moet niet een goede camera hebben, je kunt ook gewoon met je gsm leuke foto’s trekken. Ik vind het leuk om foto’s trekken en je leert ervan door te doen. Dus ga even naar een prakje of stad en hang even de toerist uit met je camera/gsm. 

Maak een blog en schrijf over jouw zomeravonturen. Wil jij al je leuke zomeravonturen herbeleven. Dan kun je makkelijk een blog aanmaken. Je kunt het ook anoniem doen als je dat fijner vindt. Je kunt er dan ook leuke foto’s bij plaatsen en je weet maar nooit , misschien vind je het wel heel leuk.

Ga lekker in de zon zitten en krijg een mooi kleurtje. Nu dat de zon er is moeten we er van genieten. dus kunnen we er maar beter nuttig gebruik maken van de zon. Ga op een stoel zitten of in het zwembad, neem er een boekje bij en word bruin. Maar smeer je ook wel even goed in en drink genoeg water! 

 

Ga zwemmen. Heb je het even te warm? Als je een zwembad hebt ga er dan lekker even in zitten en koel even af. Zelf geen zwembad ga naar een openbaar of misschien wel bij een vriend of vriendin?

Lees een boek of tijdschrift. Saai denk je misschien. Maar het kan ook echt heel erg leuk zijn. Ik lees op dit moment de Engelse versie van Girl Online van Zoe Sugg. Ik vind het echt super leuk om te doen als ik even niet weet wat te doen.

 

Zo dat waren dan mijn anti-verveel tips. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Als jij ook nog leuke tips weet, laat ze dan even achter in de reacties.

Luna xo

Geef een antwoord