Interview Daphne

Hey iedereen!

Ik heb vandaag weer een interview voor jullie. Dat is met Daphne. Ze is een heel toffe blogger, en ik heb haar geïnterviewd. Dus laten we beginnen.

Stel jezelf even voor in het kort

Ik ben Daphne, 18 jaar en ik heb een blog genaamd DailyDaphne.nl! Ik plaats drie keer per week een nieuw artikel over beauty, fashion en lifestyle. Buiten mijn blog studeer ik HBO Pedagogiek op Fontys Hogescholen. Ik zit op dit moment in mijn tweede leerjaar. Ik heb het ontzettend naar mijn zin op deze opleiding! Verder werk ik sinds mijn vijftiende als verkoopster bij Etos en ben ik nu bezig met het behalen van mijn diploma Assistent-Drogist. Ik vind het heel leuk om bij Etos te werken, omdat ik dan echt met mijn passie voor beauty en verzorging bezig kan zijn!

Hoe heet je blog?

Oeh, die had ik net natuurlijk al verklapt. Mijn blog heet DailyDaphne.nl!

Over wat schrijf je?

Deze had ik natuurlijk ook al verklapt, haha. Ik schrijf over beauty, fashion en lifestyle. Dat zijn drie onderwerpen die ik echt ontzettend leuk vind en waar ik graag mee bezig ben.

Hoe ben je op het idee gekomen om te bloggen?

Ik wilde al een heeeeele tijd een blog, maar iedere keer was ik bang wat anderen daarover zouden denken. Ik volg al blogs sinds mijn twaalfde denk ik. Een aantal jaar geleden kreeg ik het idee om een eigen blog te beginnen. Het leek mij ontzettend leuk om een eigen plekje op internet te hebben, waar ik over alles kon schrijven wat ik leuk vond. Maar ja, wat zouden anderen daarvan vinden? Dat was de vraag die mij al die jaren heeft tegengehouden om te beginnen met bloggen. Gelukkig is daar verandering in gekomen. Mijn ‘goede voornemen’ (ik noem het zelf liever ‘doel’) voor 2017 was om mij minder aan te trekken van wat anderen van mij vinden. Ik vond het dan ook een hele goede stap in de goede richting om mijn blog dan eindelijk te beginnen. En daar was ‘ie dan: op 1 januari 2017 ben ik mijn blog begonnen, yes!

Hoe ben je op je blognaam gekomen?

Twee dingen wist ik zeker: omdat ik een persoonlijke blog wilde, wilde ik sowieso mijn eigen naam naar voren laten komen. Verder wilde ik niet ‘vast zitten’ aan één bepaald onderwerp. Met DailyDaphne.nl kan ik later nog alle kanten op. De onderwerpen beauty, fashion en lifestyle vind ik op dit moment heel leuk, maar wie weet is dat ooit anders. Met deze naam kan ik (als ik dat zou willen) gemakkelijk switchen naar andere onderwerpen. Als ik iets met ‘beauty’ of ‘fashion’ in de naam zou hebben staan, zou dat natuurlijk een heel ander verhaal zijn.

Wat vind je zo leuk aan bloggen?

Deze vraag heb ik een tijdje terug ook beantwoord in de Q&A op mijn blog. Het allerleukste aan het hebben van een blog is toch wel dat het mijn eigen plekje op het internet is. Ik kan over alles bloggen wat ik leuk vind en met anderen wil delen. Verder vind ik het ook onwijs leuk dat ik het eigenlijk allemaal helemaal zelf doe. Ik heb wel wat hulp gehad bij het opzetten van mijn blog, maar alle ideeën, het logo, de layout, etc. heb ik allemaal zelf gemaakt. Dat geeft mij echt een goed gevoel; het is helemaal mijn blog! Ik merk ook echt dat ik mijn ei erin kwijt kan, schrijven vind ik zo rustgevend, love it!

Welke blogs vind jij super leuk?

Ik vind Vera Camilla ontzettend leuk om te volgen. Haar schrijfstijl spreekt mij erg aan en haar reviews zijn heel duidelijk. Verder speelt ook mee dat ik Vera echt een hele leuke en oprechte meid vind. Ze durft zo open en eerlijk te zijn over bepaalde onderwerpen, daar heb ik echt respect voor!

Wat betekent bloggen voor jou?

Bloggen is voor mij echt mijn hobby, iets waar ik enorm veel energie uit haal. Ik vind het super leuk om bezig te zijn met mijn blog. Van het bedenken van content tot aan het reageren op reacties, ik vind het allemaal leuk om te doen! Foto’s maken is ook echt een hobby op zich geworden. Ik kan er wel uren over doen om foto’s te maken van een product, gewoon omdat ik fotografie echt tof vind!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ook deze vraag heb ik in diezelfde Q&A beantwoord. Ik ben mijn blog begonnen omdat ik naar een hobby op zoek was waarbij ik iets met mijn passie voor onder andere beauty kon doen. Het is voor mij (op dit moment) dus echt een hobby. Het lijkt mij ontzettend leuk om mijn blog te laten groeien tot een succesvolle blog, maar ik moet ook realistisch zijn: ik kan op dit moment (met studie, stage, werk, opleiding vanuit het werk) nou eenmaal niet meer dan drie artikelen per week plaatsen, dat is iets wat ik erg jammer vind. Voor nu is mijn grootste doel om er plezier in te houden en om dingen te blijven posten die ik leuk vind en waar ik blij van word.

Wat heb je al bereikt met je bloggen en had je niet verwacht?

Ik ben ontzettend trots op wat ik in die korte tijd al heb bereikt. Ik ben ondertussen twee keer naar een persevent geweest, heb al meerdere samenwerkingen met leuke bedrijven gehad en de bezoekersaantallen blijven alsmaar stijgen! Verder had ik niet verwacht dat zó veel mensen mijn schrijfstijl leuk zouden vinden. Ik hoor dagelijks van anderen dat ze mijn manier van schrijven erg leuk vinden. Dat vind ik super om te horen!

Welke tip geef je mee aan mensen die ook een blog willen beginnen?

Twee woorden: gewoon doen! Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet om mijn blog te beginnen. Ik heb eigenlijk ook helemaal geen negatieve reacties ontvangen van mensen. De meesten vinden het super leuk en zijn erg blij voor me. Sommige mensen weten niet goed wat bloggen is en zien de toegevoegde waarde er niet echt van in. But: who cares? Zolang jij het leuk vindt, moet je er gewoon voor gaan. “Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen!”

Zo dat was het interview met Daphne. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik wil Daphne dan ook bedanken dat ik haar mocht interviewen. Hieronder vind je haar social media.

Instagram: dailydaphne.nl 

Facebook: DailyDaphne 

Pinterest: daphnehendriiks 

Bloglovin: Dailydaphne 

 

Liefs Luna xxx

Geef een antwoord